elkom bij enga's uppy agboek

 

-nestje

 

 


Begin

Kwartierstaat Koos van Rijn
Grafische versie 1
Grafische versie 2

Grafische versie 3

Nieuws
2009
2010
2011

2012
2013
2014

Over Ons
Rembrandt

Onze honden
Reuen

Teven
Nakomelingen
Foto's Nakomelingen

In loving memory

Pups
Planning


Fotogallery
Nostalgisch Type 1
Nostalgisch Type 2
Waterwerk

Shows
Kopstudie

Wandelingen
Hoek van Holland 1
Hoek van Holland 2


Bron Newfoundlander
Newfoundland 
Oeroorsprong
Oorsprong
L Anse aux Meadows
Tibet Dog
Tibet Dog2 
Lord Byron

Fokken 
Pup/Fok-Advies
FokFaciliteiten
Dekmoment
Vruchtbaarheid
Ontwikkeling embryo
FCI - Rasstandaard
Kynologische termen
Voeding
Afspeenmethode

Marskwa's adagiums

Genetica
Kleurvererving
HD-ED vererving
Kynethologie
Dilatatie
DNA: 
From where I am
Evolutie Theorie  
Bioritmiek
Freud
Deugdethiek

Teek Care

De andere Passie
Odysseus
Sprookje 
Alexander de Grote
Peloponnesos
Hippocrates
Magisch Realisme
Filosoferen over sex
Magna Graecia
Boeddhisme
Klimaat
 
Israël

Agape
Christus was een filosoof

Astrologie
Maanstanden

Links

Webcams HvH


 

 

 

 

 


All For One Songtekst : I Swear


et dit puppy dagboek wil ik de mensen die daarin geïnteresseerd zijn op de hoogte houden van al het wel en wee tijdens de dracht, geboorte en de opgroei van de pupjes die geboren gaan worden. Aangezien het natuurlijk een heel drukke periode wordt kan die misschien niet altijd dagelijks maar dat wil ik wel zoveel mogelijk toch te proberen. 
Ik wens in ieder geval iedereen veel leesplezier !

 

racht
25 augustus
oen ik vanmorgen onderstaand verhaal schreef kon ik niet vermoeden dat wij een paar uur later afscheid zouden moeten nemen van onze wondermooie grote zwarte reu Aboriginal zoon van onze Zenga en Björn die helaas door een vroeggeboorte is overleden. Wij zijn compleet van de kaart en proberen nu samen met Zenga bij te komen van alle ellende om straks de draad weer op te kunnen pakken. Onze wereld stortte echt in en zeker omdat dit nestje ons laatste nestje is, hadden wij ons een heel ander einde van onze fokperiode in onze gedachten. Het is helaas niet anders !
Gisteren was voor ons de dag van de waarheid, is het er maar een of zijn het er toch twee. We moesten lang wachten want we konden 's avonds pas terecht en Zenga had het de hele dag erg zwaar, ze wist met zichzelf geen raad, niet liggen, alleen maar zitten en hijgen. Dan denk je toch gauw dat kan er nooit eentje zijn maar tijdens het röntgenen bleek ze er toch echt maar één bij zich te hebben maar wel behoorlijk groot. Jammer natuurlijk want omdat het ons laatste nestje is hadden we gehoopt wat meer mensen een plezier te mogen doen maar gelukkig is het er dan toch tenminste nog één ! Omdat Koos en ik altijd tegen elkaar hebben gezegd dat ons laatste nestje de letter A meekrijgt en we definitief hebben besloten dat dit echt ons laatste nestje is zullen we deze pup dan ook in ieder geval een naam met een A meegeven en geen T. Het is nu dus even afwachten waar ze ons mee gaat verblijden, een mooi teefje of een mooie reu, zwart of bruin ????????? het is en blijft heel erg spannend nog een paar dagen en we weten het !
22 augustus
e laatste loodjes wegen voor Zenga best zwaar. Het is redelijk benauwd weer en zij heeft een bontjas aan niet normaal dus niet erg prettig. Gisteren maar het haar bij haar tepels weggeknipt zodat de pup(s) er straks wat beter bij kunnen want er was geen doorkomen aan ! Het leek wel een spinnende kat waar ik mee bezig was zo lag ze er bij te snurken van al die aandacht en gepriegel aan haar, echt genieten dus !
Voor ons wordt het best spannend ook nu want eerst de röntgenfoto's, hoeveel zou ze er nu echt bij zich dragen of liever gezegd hebben verstopt, is het er echt maar eentje of ???????? Als ik haar gedrag bekijk en ook haar eetlust zou je zeggen dat het er echt meer moeten zijn maar eerst de foto's maar eens afwachten, woensdagavond weten we meer !Helemaal in dromenland

15 augustus
andaag hebben we voor Zenga haar puppy ren en nestbak neergezet. Alles is gewassen en gereed om in gebruik genomen te worden. De pup of pups (?) kunnen komen. Het leek wel of dit voor Zenga een soort sein was om zich dan ook maar echt zwanger te gedragen want ze ging prompt in de schuur staan graven. Al onze teven hebben dit gedaan en hebben ook allemaal op dezelfde plek in die schuur hun eerste pup geworpen. Heel bijzonder vind ik zoiets, maar nu is ze toch echt te vroeg en moet toch nog zeker even 2 weken wachten !

03 augustus

enga is vandaag precies 5 weken drachtig en dat gaan we nu ook echt zien. Ze wordt zichtbaar zwaarder en zit ontzettend mooi in haar vacht wat met dit mooie weer voor haar niet zo'n pretje is. Ze is gauw moe en na 10 min wandelen hangt haar tong al op haar knieën maar ze moet toch echt wel in beweging blijven al korten we de wandelingen al wel in.
Ook vraagt ze de hele dag om eten echt niet normaal meer maar omdat ze er volgens de echo misschien maar eentje heeft krijgt ze wel wat lekkere hapjes tussendoor maar niet te veel want dat geeft later weer problemen want zo'n pupje wordt dan gewoon te zwaar en te groot !
Als ik haar zo zie en ook haar gedrag observeer kan ik me eigenlijk nauwelijks voorstellen dat het er echt maar eentje zal zijn. Natuurlijk heeft de grootte van de omvang niets met het aantal pups te maken maar mijn gevoel wordt nog eens versterkt door alle verhalen zoals b.v. van onze Zwitserse kennis waar bij haar teefje op de echo er 3 werden gezien, bij het maken van een röntgenfoto 9 stuks en bij de uiteindelijke geboorte kwamen er 11 ter wereld. Het blijft soms heel moeilijk te zien.
26 augustus gaan wij een röntgenfoto laten maken want we willen toch wel iets meer weten, voor zover dat mogelijk is !

 

29 juli

anochtend was het dan eindelijk zover en gingen we op weg naar Sleeuwijk voor een echo. Onderweg waren we niet erg spraakzaam want eigenlijk hadden we het idee dat het wel weer op een fiasco zou uitdraaien. Na 2 eerdere teleurstellingen wordt je zelfvertrouwen er niet groter op. Hoe spannend is het als je op dat scherm kijkt en in eerste instantie helemaal niets ziet. De moed zakte al in mijn schoenen maar ja hoor daar was hij/zij dan toch, één zichtbaar pupje, YES, YES, YES, Zenga was echt drachtig. Ondanks intensief zoeken konden we helaas geen broertje of zusje er bij vinden en moesten we het met één pupje doen, maar oh wat waren we opgelucht en blij !
Toch gaan we na de 56e dag terug voor een röntgenfoto want we willen toch zeker weten of het echt bij dit ene pupje blijft of dat er misschien toch nog ergens eentje verscholen zat, je weet maar nooit !
Eind augustus weten we dus meer !


All 4 One: I Swear songtekst

I swear by the moon and the stars in the skies
And I swear like the shadow that's by your side

I see the questions in your eyes
I know what's weighing on your mind
You can be sure I know my part
Cause I stand beside you through the years
You'll only cry those happy tears
And though I make mistakes
I'll never break your heart

And I swear by the moon and the stars in the skies
I'll be there
I swear like the shadow that's by your side
I'll be there
For better or worse
Till death do us part
I'll love you with every beat of my heart
And I swear

I'll give you every thing I can
I'll build your dreams with these two hands
We'll hang some memories on the walls
And when (and when) just the two of us are there
You won't have to ask if I still care
Cause as the time turns the page
My love won't age at all

And I swear (I swear) by the moon and the stars in the skies
I'll be there (I'll be there)
I swear (and I swear) like the shadow that's by your side
I'll be there (I'll be there)
For better or worse
Till death do us part
I'll love you with every beat of my heart
And I swear

And I swear (I swear) by the moon and the stars in the skies
I'll be there (I'll be there)
I swear (and I swear) like the shadow that's by your side
I'll be there (I'll be there)
For better or worse (better or worse)
Till death do us part (I know)
I'll love you with every single beat of my heart
I swear
I swear
I swear

The End of the Line.