Sterrenbeelden voor honden

 

 


Begin

Kwartierstaat Koos van Rijn
Grafische versie 1
Grafische versie 2

Grafische versie 3

Nieuws
2009
2010
2011

2012
2013
2014

Over Ons
Rembrandt

Onze honden
Reuen

Teven
Nakomelingen
Foto's Nakomelingen

In loving memory

Pups
Planning


Fotogallery
Nostalgisch Type 1
Nostalgisch Type 2
Waterwerk

Shows
Kopstudie

Wandelingen
Hoek van Holland 1
Hoek van Holland 2


Bron Newfoundlander
Newfoundland 
Oeroorsprong
Oorsprong
L Anse aux Meadows
Tibet Dog
Tibet Dog2 
Lord Byron

Fokken 
Pup/Fok-Advies
FokFaciliteiten
Dekmoment
Vruchtbaarheid
Ontwikkeling embryo
FCI - Rasstandaard
Kynologische termen
Voeding
Afspeenmethode

Marskwa's adagiums

Genetica
Kleurvererving
HD-ED vererving
Kynethologie
Dilatatie
DNA: 
From where I am
Evolutie Theorie  
Bioritmiek
Freud
Deugdethiek

Teek Care

De andere Passie
Odysseus
Sprookje 
Alexander de Grote
Peloponnesos
Hippocrates
Magisch Realisme
Filosoferen over sex
Magna Graecia
Boeddhisme
Klimaat
 
Israël

Agape
Christus was een filosoof

Astrologie
Maanstanden

Links

Webcams HvH


 

Chris De Burgh : Always on my mind

Hieronder vindt u een algemene beschrijving van het karakter van een hond die in de genoemde periode is geboren. Natuurlijk heeft de ascendant van een hond een invloed op het karakter en dat kan dus betekenen dat de algemene beschrijving niet klopt. Hier heeft u het juiste geboorte-uur van uw hond voor nodig en uiteraard een astroloog die de geboortehoroscoop van uw hond zou moeten uitrekenen. 
Zo serieus willen we niet gaan, de beschrijving is een leuke aanvulling en grappig bedoeld !


Ram

21 maart - 20 april

Een ram-hond is spontaan, nieuwsgierig, maar ook rusteloos, waardoor hij altijd haast heeft. Een hond geboren onder het sterrenbeeld “Ram”zal daarom niet vaak geduldig naast U lopen. Hij holt het liefst heen en weer, overal een spelletje van makend. Alles wat hij op zijn pad tegenkomt leidt hem af. De beste manier om een Ram-hond te trainen is door dat in spel vorm te doen. Laat hem veel rennen, want hij is erg sportief, en hij heeft veel lichaamsbeweging nodig. Anders gaat hij zich vervelen en kan hij stout worden. Ram-honden zijn atletisch gebouwd en zijn gek op sport. Als er een spelletje wordt gedaan met een andere hond, dan wil Uw Ram-hond altijd winnen, ook al is die andere hond misschien wel groter en/of sterker. Al met al een echte rakker.


Stier

21 april - 20 mei
                                       
Een Stier-hond is het prototype van de trouwe hond, met de lieve ogen. Hij is een goede waakhond, en blijft zijn baasje eeuwig trouw. Een hond die onder dit sterrenbeeld op de aarde kwam houdt van vet en zoet eten, hij is een echte snoeper. Maar pas op met snoepjes en koekjes, hij is van nature meestal al aan de stevige kant. Een stier-hond vindt het heerlijk om aangehaald te worden, dus een heuse knuffelbeer en het kan zelfs echt een schoothondje zijn. Verder zijn regelmaat en zekerheid echt belangrijk voor hem. Hij heeft het liefst 1 baasje en hecht zich daar heel sterk aan. Ook eet hij graag iedere dag hetzelfde en wordt hij het liefst op dezelfde tijden op een dag uitgelaten. Gaat u op vakantie, dan is de Stier-hond uit zijn doen, U zult merken dat U hond van slag raakt als hij uit logeren moet, of als U weg gaat en er komen andere mensen oppassen. Een waarschuwing is voor deze hond wel op zijn plaats. Neem hem nooit een speeltje af, want een Stier-hond hecht zich aan zijn spulletjes.


Tweelingen

21 mei - 20 juni

De Tweelingen-hond is een heel vrolijke en gezellige hond en daardoor ook een beetje een allemans vriendje. Hij is dan meestal ook niet zo goed geschikt als een betrouwbare waakhond, maar hij is wel erg vrolijk en ondernemend. Maar hij kan er absoluut niet tegen om de hele dag alleen te worden gelaten. Bent U toch veel weg, zou het raadzaam zijn er nog een tweede hond bij te nemen. De tweeling-hond vindt het heel prettig Uw stem te horen en luistert echt naar U. Omdat de Tweeling-hond zo nieuwschierig is wil hij dolgraag met U mee op stap. Hij is gek op boot- of caravanvakanties, maar ook in de auto geniet hij met volle teugen, want hij is ontzettend blij met alle nieuwe dingen die hij ziet. Eigenlijk is hij net als een klein kind, dat de wereld pas gaat ontdekken. Hij is in voor alles wat hij nog niet kent.


Kreeft

21 juni - 20 juli

De Kreeft-hond is dol op gezelligheid. Hij zal echt verdrietig zijn als er lang niemand thuis is, dus van alleen blijven houdt hij niet echt. Ook doet U hem echt geen plezier als U hem uit logeren laat gaan. Hij heeft het liefst al zijn “dierbaren”om zich heen. Omdat een hond geboren onder het teken Kreeft nogal huiselijk is, kan hij af en toe best jaloers reageren op andere dieren. Maar hij houdt van kinderen en zal een baby- of kinderwagen als een tijger bewaken. Hij heeft een uitzonderlijk goed geheugen, waardoor hij ook alles gemakkelijk aanleert. Water heeft een enorme aantrekkingskracht, waardoor hij/zij zelfs een plas niet ongemoeid zal laten, maar ook in de zee neemt hij graag een duik. Uw Kreeft-hond is dol op knuffelen. Met rust, regelmaat, en veel gezelligheid kan hij best heel oud worden.


Leeuw

21 juli - 20 augustus

Echt een koning van de dieren, de Leeuw. De Leeuw-hond straalt zoveel autoriteit uit dat hij vanzelf wel de baas is. Hij houdt ervan om lekker op z'n gemak in het zonnetje te liggen soezen, terwijl hij met 1 oog zijn territorium in de gaten houdt. Hij is heel beschermend en misschien wat bazig tegen de baas, maar hij zal beslist niet vals zijn. Hij houdt van wedstrijden en soms kan het wel vermoeiend zijn dat hij altijd en overal de competitie met anderen aangaat, maar daar staat tegenover dat hij wel erg spontaan en lief is. Hij/Zij is er altijd, want de Leeuw-hond heeft een “groot gevoel voor theater”. Daarom is Uw hond altijd duidelijk aanwezig en zorgt ervoor dat hij wordt opgemerkt als hij ergens binnenkomt. Uw, maar vooral zijn huis bewaakt hij vol vuur, maar meer dan een woedend blaffen komt er niet uit. Veel gebrul en weinig wol. Eigenlijk zijn Leeuw-honden lieve, onzekere macho's met een klein hartje van goud!!!


Maagd

21 augustus - 20 september

De Maagd-hond is een heel oplettende hond, die snel alles in de gaten heeft, daarom is hij heel geschikt om te werken. Zo kan hij/zij in pricipe heel goed als blindengeleidehond of als S.O.H.O.hond fungeren. Hij is geduldig en zal keurig bij U blijven, zodat het geen enkel probleem is om u hond ergens mee naar toe te nemen. Een Maagd-hond is van nature nogal gesteld op orde en netheid en stelt veel borstelbeurten zeer op prijs. Een hond geboren onder dit sterrenbeeld is als pup vrij vlug zindelijk, maar is in totaliteit niet erg speels, maar de krant halen voor de baas vindt hij echt prachtig. Helpen, dat wil hij/zij maar al te graag, een behulpzaam type dus!! Ondanks alles een vrij nuchtere hond die door zijn intelligentie zich snel zal behoeden voor vechtpartijen. Mocht hij toch uitgedaagd worden, zal hij op een handige manier proberen zijn waarde te behouden. Voelt U zichzelf niet al te best?? Bent U ziek, of voelt U zich niet prettig? Uw Maagd-hond zal graag bij U komen zitten.


Weegschaal

21 september - 20 oktober

Een huis waarin het erg onrustig is, met veel komende en gaande mensen en waar een hoop herrie is, is niet de plek waar de weegschaal zich echt thuis zal voelen. Hij/zij houdt van rust en vrede. Bij ruzie zoekt hij het liefst een heel rustige kamer op, of wordt erg nerveus. Hij probeert dan om de aandacht af te leiden en zodoende er voor te zorgen dat alles weer kalm wordt. Omdat hij het vreselijk vindt als U boos op hem wordt, zal hij ook vrijwel altijd keurig gehoorzamen. Hij kan zelfs nogal wat onzeker worden als hij Uw orders niet goed begrijpt. Het helpt dus om hem duidelijke orders te geven en hem precies te vertellen wat U wilt. Van terechtwijzingen wordt hij heel verdrietig, dan kan hij met zijn staart tussen de achterpoten afdruipen. Een hond geboren onder dit sterrenbeeld is een goede waakhond en als er iets is, zal hij zich dus ook wel laten horen. Maar pas op! Hij kan ook op de indringer aflopen, in de hoop vriendschap met hem te sluiten. Hij is nu eenmaal een dier dat niet van agressie houdt. Zijn kracht ligt nu juist in het brengen van vriendschap en gezelligheid en daarom is het een gezelschapsdier bij uitstek.


Schorpioen

21 oktober - 20 november

Fel, emotioneel en heel trouw is de hond die onder het teken Schorpioen is geboren. Hij/zij zal zich niet onmiddellijk aan een baas binden want hij is voorzichtig en onderzoekend. Hij is een vechter, maar dan wel in de goede zin van het woord en heeft iets heel fanatieks dat zowel positief als negatief kan uitwerken. Dat hangt echter helemaal af van de mensen met wie hij omgaat. Een Schorpioen-hond zal altijd willen winnen en gaat geen competitie uit de weg. Dat kan wel eens lastig zijn, als U meerdere dieren heeft, maar ook erg handig als hij eens iets zou moeten verdedigen, want hij zal zich absoluut niet weg laten jagen. Hij is zijn baas en vrienden bijna onvoorwaardelijk trouw, en zal huis en haard tot het uiterste verdedigen. Deze hond is het liefst samen met zijn baasje en dan nog wel zo lang mogelijk. Als zijn baas hem dan na dagen samen te zijn geweest eens te lang naar zijn zin alleen laat, is hij in staat om uit “wraak”iets kapot te maken. Hij/zij kan echt heel goed tegen lastige situaties of ontberingen, maar beslist niet tegen het gevoel dat hij in de steek gelaten wordt. Hij is eigenwijs en eigenzinnig tegelijk, maar een vriend voor het leven, die naast U wil staan, maar toch zijn eigen weg wil blijven volgen. Ook is hij wel iets jaloers en door die jaloezie en zijn uitgesproken trouw is het geen dier dat gemakkelijk te combineren is met andere dieren, behalve als hij er van jongs af aan mee is opgegroeid. Hij heeft een uitstekend geheugen en is een goede speurder door zijn goede neus. Een uitstekende politiehond dus, maar ook een echte kameraad.    


Boogschutter

21 november - 20 december

de Boogschutter-hond is een echte robbedoes en een kletskous die van gezelschap en actie houdt. Als iemand hem vriendelijk benadert, zal hij vlug vriendjes met hem willen worden en met hem willen gaan spelen. Hij houdt van lange wandelingen in de buitenlucht, want hij heeft een enorme behoefte aan lichaamsbeweging vanwege zijn grote energie. Hij kan soms wat wild en speels zijn en is dan niet al te voorzichtig met Uw meubilair. Hij kan zo opgaan in het uiten van zijn overweldigende gevoelens dat hij ongemerkt met zijn staart de kopjes van de tafel zwiept. Ook komt hij U weleens vaker drijfnat en mat vette modderpoten tegemoet gerend (na een verfrissend bad), om zich dan tussen zijn enthousiaste blaffen door, vlak naast U eens lekker uit te schudden. Tja, daar zult U tegen moeten kunnen…… Hij houdt van reizen en is over het algemeen een goede jachthond, omdat zijn conditie meestal heel goed zal zijn. Omdat hij slim is, kunt U hem ook veel leren. De Boogschutter-hond is heel lief voor kinderen en een echt kameraadje voor andere honden. Het is een echte gezellige speelse hond, die een beetje drukte echt niet erg vindt. Aan het eind van de dag, wanneer hij zich weer eens naar hartelust heeft uitgeleefd, kunt U hem totaal uitgeput, maar voldaan op zijn eigen plekje in huis terug vinden, met zo'n blik van “morgen is er weer een dag!!”.


Steenbok

21 december - 20 januari

Uw Steenbok-hond is vaak rustig en misschien een beetje verlegen. Ondanks dat, ontgaat hem/haar niet veel en is hij/zij heel bijdehand. Hij wil dolgraag van alles regelen, vooral voor U zelf en zijn er meerdere dieren in huis, dan is hij vast en zeker de baas over hen. Niet op een opvallende manier, maar meer “baas zijn”omdat dat in zijn natuur zit. De hond die geboren is onder dit sterrenbeeld is vooral heel waakzaam en zal U altijd waarschuwen als er maar iets niet in orde is. Hij heeft een heel groot uithoudingsvermogen en zijn energie is vrij regelmatig, rustig maar volhardend. Daarom is het een goede hond voor reddingswerk. Het is een serieus dier dat Uw opdracht aan hem ernstig neemt. Uw hond is wel gevoelig voor waardering en heeft af en toe een beetje extra aandacht nodig, in de vorm van een aai of een knuffel. Maar hij heeft ook nadelen; hij duidt geen vreemde honden of katten in zijn territorium. Echt speels zal hij/zij ook niet zijn, uit zichzelf achter een bal aanrennen zal hij niet doen, maar geeft U hem een opdracht dan voert hij die wel uit. Waar de Steenbok-hond echt van houdt is: regelmaat. Het liefst het eten krijgen wat hij gewend is en mocht U elke dag hetzelfde rondje met hem lopen , dan hoeft U zich daar niet schuldig over te voelen. Integendeel, U doet hem/haar daar net een heel groot plezier mee.


Waterman

21 januari - 20 februari

Wie heeft er meer een eigen wil dan een Waterman, alleen een andere Waterman. Daarom is de Waterman-hond echt iets aparts. Hij heeft bijvoorbeeld een apart gedrag, zoals het meeslepen van een lap of speeltje naar zijn/haar mand, of heeft een andere eigenaardige gewoonte. Uw hond dat gedrag af willen leren zal niet lukken, want zijn eigen wil is heel sterk. Ook iets verbieden zal niet zo makkelijk gaan, want even later zal hij proberen zijn plan toch tot uitvoer te brengen. Niet omdat hij zo ongehoorzaam is, maar omdat hij leergierig is en alles graag zelf wil uitvinden. Alleen zijn vindt hij niet echt erg, maar hij is toch blij als iemand thuis is, want hij houdt wel van een beetje gezelschap, maar kan wel een uitgesproken voorkeur hebben voor degene van wie dat gezelschap komt. Hij kan zich heel sterk hechten aan personen, maar ook aan andere dieren en is daar heel trouw in. Hij is meestal heel vindingrijk en een meester in het uitbreken. Voor veel dingen weet hij een oplossing te verzinnen, wil hij bijvoorbeeld een deur openen, zal hij zelf de klink weten te vinden. Hij zal zich niet graag laten opsluiten, want een hond geboren onder het sterrenbeeld Waterman vindt dat hij zelf mag uitmaken wanneer zoiets gebeurt. Sluit U hem toch op, dan zal hij kattekwaad gaan uithalen. Hoe meer ruimte U hem/haar laat, hoe minder stout hij/zij zal zijn.


Vissen

21 februari - 20 maart

 Uw Vissen-hond is een echte lieverd. Hij knuffelt graag en vindt het heerlijk om erbij te horen. Zijn warme, gevoelige aard zorgt ervoor dat het soms lijkt of hij precies weet wat iemand nodig heeft. Als U bijvoorbeeld verdrietig bent, zal hij heel lief zijn kop op Uw schoot leggen, om U te troosten. Hij is een kindervriend en laat alles toe wat kinderen met hem doen, af en toe moet U hem zelfs beschermen tegen al te “opdringerige” kinderhandjes. De hond geboren onder het sterrenbeeld Vissen is een hond die graag zwemt en dolgraag een strandwandeling maakt. Zijn ingewanden zijn gevoelig voor vreemd voedsel, dus laat hem niks buiten op straat opeten. Van al te veel verandering en drukte houdt hij eigenlijk niet en is dus ook niet goed voor hem. Een Vissen-hond houdt wel erg van gezelligheid, hij zal vrolijk zijn als er mensen op bezoek komen, maar daarna heeft hij enkele uurtjes nodig om weer bij te komen. Sommige Vissen-honden houden zelfs van muziek. Dan komt hij bij U zitten als U bijvoorbeeld piano speelt, of de radio aan heeft staan. Als waakhond is hij minder geschikt, omdat hij daar niet fel genoeg voor is. Hoewel hij u wel zal waarschuwen als er onraad is (soms zelfs al voordat er werkelijk iets aan de hand is.)    

The End of the Line