Nieuws / News
 
Updates 2015

 

Begin

Pedigree Koos van Rijn
Grafische versie 1
Grafische versie 2

Grafische versie 3

Nieuws
2009

2010
2011

2012
2013
2014
2016

Over Ons
Rembrandt

Onze honden
Reuen

Teven
Nakomelingen
Foto's Nakomelingen

In loving memory

Pups
Planning


Fotogallery
Nostalgisch Type 1
Nostalgisch Type 2

Waterwerk

Shows
Kopstudie

Wandelingen
Hoek van Holland 1
Hoek van Holland 2


Bron Newfoundlander
Newfoundland 
Oeroorsprong
Oorsprong
L Anse aux Meadows
Tibet Dog
Tibet Dog2  
Lord Byron

Fokken 
Pup/Fok-Advies
FokFaciliteiten
Dekmoment
Vruchtbaarheid
Ontwikkeling embryo
FCI - Rasstandaard

Kynologische termen
Voeding
Afspeenmethode

Marskwa's adagiums

Genetica
Kleurvererving
HD-ED vererving
Kynethologie
Dilatatie
DNA: 
From where I am
Evolutie Theorie  
Bioritmiek
Freud
Deugdethiek

Teek Care

De andere Passie
Odysseus
Sprookje 
Alexander de Grote
Peloponnesos
Hippocrates
Magisch Realisme
Filosoferen over sex
Magna Graecia
Boeddhisme
Klimaat
 
IsraŽl

Agape
Christus was een filosoof

Astrologie
Maanstanden

Links

Webcam 1
Webcam 2Andy Griggs : A site of me you never see:
Afscheidsbrief na het beŽindigen van mijn loopbaan in het OV  i.v.m. vervroegd pensioen op 09-12-2015 met de laatste werkdag.

De Reis,

Odysseus of Odysee zijn populaire namen voor reisbureaus, diepzeeduikscholen of reisgidsen.

De reizende Griek, die er tien jaar over deed om na de Trojaanse oorlog terug te keren naar zijn eiland Ithaka, is het symbool geworden voor de levensreis en persoonlijke groei. Die groei wordt niet in verband gebracht met Odyseeus' thuiskomst, als hij eindelijk zijn geliefde Penelope in de armen kan sluiten en zijn twintigjarige zoon Telemachos voor het eerst van zijn leven kan zien. 
Nee, de reis, de Odyssee zelf, maakt van Odysseus een ander mens.

Hier kunnen we natuurlijk over filosoferen maar het is onophoudelijk speuren naar het diepste wezen van de werkelijkheidÖ/...waarheid. 
Dat de reis zo'n populaire verhaalstructuur is geworden, komt omdat het als symbool voor het leven zelf kan staan. Zodra je geboren wordt begint die reis en zodra je het vermogen hebt bij het ouder worden om je in staat te stellen om zelf na te denken en bij machten bent om die reis individueel te kunnen beginnen aan de hand van je dromen, dan ben je op zoek naar je intrinsieke ik die geboren wordt uit passie van wijsheid en innerlijke kracht. De ziel is op zoek naar die wijsheid die je op reis opdoet uit allerlei ervaringen. Het verlies van identiteit maakt je ontvankelijker voor ervaringen en andere mensen, juist omdat je niet langer kunt uitgaan van de vanzelfsprekendheden van je vertrouwde identiteit. De reis zelf maakt je afhankelijk van vreemde mensen en dwingt je te kiezen tussen vertrouwen en wantrouwen.

Formuleer je droom en je leven krijgt richting.

Visionairs zijn is verbeeldingsvol.

Alles begint met een droom. Wie klein droomt blijft klein en wie groot droomt wordt groot. Wie geen droom heeft is verloren en wordt niet succesvol in het leven. 
Dit geldt ook voor organisaties en landen.

Een droom is een synoniem voor visie.

Je visie is een beschrijving van de wijze waarop je je droom op de lange termijn wenst te realiseren.

Zodra je weet waar je heengaat, is het veel makkelijker te besluiten welke stappen er nodig zijn om daar te komen. 
Wanneer je niet weet waar je heengaat, kun je als een gek werken maar gaat je in de verkeerde richting lopen. 
De zoektocht naar je ziel en het ontdekken van je lot begint met het definiŽren en formuleren van je droom.
Je visie is een spirituele zoektocht naar je identiteit en een reis richting het realiseren van je droom. Het begrijpen van jezelf vormt de sleutel tot acties. Aan de hand van je visie kunt u zichzelf managen en kun je proactiever, gedisciplineerder, effectiever en verantwoordelijker voor jezelf worden. Je visie stelt je zowel in staat je talenten, droom, intenties, identiteit, idealen, waarden en drijfveren uit te drukken, als meer zelfinzicht te verkrijgen. Iedereen heeft een hogere roeping. 
We moeten ons hiervan bewust zijn en de moed hebben deze te volgen. 
Iedereen heeft de verantwoordelijkheid zijn of haar eigen droom, hogere roeping en begaafdheden te identificeren en hierop te reageren met liefde en passie.
Zo wordt je een visionaire ziel.

Dit heeft mij gebracht in allerlei functies in verschillende beroepen en hebben mij de mogelijkheden geboden om die invulling van van mijn levensreis waar te maken en is in Naaldwijk begonnen via werelddelen en landen zoals het hectische leven in India, de ontdekking van het nog bestaande natuurwonder van fauna en flora in Zuid-Afrika, tot in de rimboe en hartje jungle bij de Indianen in Venezuela van Zuid-Amerika, van de Mekong Delta in Vietnam en de eilanden groep Halong Bay aan de Chinese grens, tot de tops of the world van de Himalaya in Nepal, naar de zoektocht van de klassieke oudheid in Griekenland, naar de menslievende levenswijze van het Boeddhisme in Thailand, en nagenoeg heel Europa, enz, enz.

Maar nu ben ik in een levensfase terecht gekomen met het besef "zo als ieder ander" dat het leven eindig is en dat het tijd wordt het wat rustiger aan te gaan doen en mijn werk loopbaan in loondienst te beŽindigen, zodat ik mij kan gaan te richten o.a. op mijn passie van de kynologie en het genealogisch verleden. Dat is ťťn van mijn dromen "die ik nog voor ogen hebt" die ik wil afmaken om die in vervulling te kunnen laten gaan. Hierbij wil ik iedereen bedanken die mij hierin op een connotatieve manier hebben geholpen om die levensreis te helpen invullen en die wijsheid en ervaringen op te doen om dat mens te worden van wat ik nu ben geworden.

Want om als individu een dergelijke reis te kunnen maken moet je wel over vrede, veiligheid en vrijheid beschikken. Welk politiek systeem, cultuur of religie / ideologie die dit in de weg staat zullen we in het belang van de humaniteit / mensheid met hand en tand moeten verdedigen. Eťn van de lessen uit het verleden is; dat om een deugdzaam mens te zijn, moet je in ieder geval beschikken over kardinale deugden. Je kunt mensen met karaktertrekken als wreedheden, niet matig, rechtvaardig, of verstandig noemen. Hier kun je het mee eens zijn of niet maar mijn ervaring is dat je nu eenmaal niet met iedereen vrienden kan zijn om je reis tot een goed einde te brengen. 
Nogmaals iedereen bedankt en ik wens jullie alle gezondheid en geluk van de Wereld toe binnen jullie eigen reis.

Remember;

The future belongs to those, 
who believe in the beauty of their dreams.
and
Every story has an Ending.
But in Life every Ending is just a New Beginning.

The End of the Line